Heidi van ’t Hoff: GZ-psycholoog, Mindful Parenting trainer, EMDR therapeut en gespecialiseerd in Infant Mental Health. 

Als klein meisje was ik al gefascineerd door baby ’s en jonge kinderen. Altijd al heb ik ze de meest interessante, mooie, kwetsbare, wijze en pure mensjes gevonden. Als je mij vroeg wat ik later wilde worden, dan was mijn antwoord: moeder! Ik droomde van een groot gezin. Dat grote gezin is er gekomen met vier kinderen. Het moederschap is het meest prachtige in mijn leven en tegelijkertijd ook het meest ingewikkelde en kwetsbare. Er zijn maar weinig dingen gegaan zoals ik ze van te voren had bedacht. 

Tijdens mijn studie orthopedagogiek richtte ik me al op het werken met jonge kinderen en hun ouders. Grote bewondering had ik voor de schoonheid en de kwetsbaarheid van de prille relatie tussen ouders en hun baby. Ook ontdekte ik de kracht van het inzetten van vroegtijdige interventies in gezinnen met jonge kinderen. In een ziekenhuis volgde ik de opleiding tot GZ-psycholoog waarna ik daar en op verschillende andere werkplekken ervaring op deed in het werken met (jonge) kinderen en hun ouders en Infant Mental Health.

Vanuit het verlangen om aanstaande ouders en gezinnen met baby ’s en jonge kinderen laagdrempelig professionele hulp te kunnen bieden ben ik mijn eigen praktijk gestart. Het geeft me een vrij gevoel om vanuit rust en met echte aandacht naar jou en je kindje te kunnen kijken en luisteren en jullie een behandeling op maat te kunnen bieden. Ik vind het belangrijk om stil te kunnen staan bij wat zich afspeelt in je hoofd, je lijf en in je hart, omdat ik geloof dat die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In al mijn behandelingen werk ik vanuit de IMH visie, waarbij de ouder-kindrelatie centraal staat. 

Ik heb zelf in mijn ouderschap ervaren hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor alles wat er is. De leuke dingen en de minder leuke dingen. Je kunt moeilijkheden niet altijd oplossen of veranderen, maar je kunt er wel anders mee leren omgaan. Ik merk hoe belangrijk het is me steeds bewust te zijn van wat mijn kinderen mij vertellen met hun gedrag, wat ze nodig hebben en wat ik zelf nodig heb. Zo leer ik ook nog elke dag hoe ik in alle drukte van het gezinsleven voor mezelf kan zorgen met mildheid en compassie. Alleen door me te verbinden met mezelf kan ik me ook verbinden met mijn kinderen en het leven ten volle ervaren. De beoefening van mindfulness, hardlopen en de natuur helpen mij daarbij.

Ik gun iedere ouder rust, ontspanning en vertrouwen in het ouderschap. Ik help je graag te vinden wat jij nodig hebt om je te kunnen verbinden met jezelf en met je kindje.

 

” Om je écht te kunnen verbinden met je kindje, is het nodig om in verbinding te zijn met jezelf “

   Opleiding
  • GZ-psycholoog Kind & Jeugd, PPO
  • Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen
  • IMH specialist i.o., RINO Utrecht
  • EMDR therapeut (Vereniging EMDR Nederland, basis- en vervolgopleiding, specialisatie preverbaal trauma)
  • Trainer Mindful Parenting & Mindful met je Baby, Centrum Voor Mindfulness
   Registraties
  • BIG GZ-psycholoog: 39920909625
  • AGB code praktijk: 94066807
  • AGB code persoonlijk: 94110765
  • KvK: 83846913